Kuih Ketayap Kuih Hijau Kelapa / Resepi dan cara membuat Kuih Ketayap. Kuih yang menjadi kegemaran ramai
Blender semua bahan hingga halus. Sedikit pewarna hijau ( jika perlu). 2 sudu besar minyak masak;
Cara penyediaan kuih ketayap : Dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap. 2 1/2 cwn air pandan @ santan cair; Hi semua, kali ni che nom nak kongsi satu lagi resepi kuih tradisi mudah iaitu kuih ketayap, yang gerenti sedap… wangi dan lembut walaupun . Kacau sebati sampai gula larut. Ia merupakan kuih yang berwarna hijau dengan rasa inti kelapa yang manis dan merupakan . 1 biji kelapa parut (ambil yang putih je); Kebanyakkan kuih tradisional menggunakan daun pandan sebagai perasa , jadi warna hijau lebih sesuai digunakan untuk rasa pandan termasuklah kuih . 2 sudu besar minyak masak; Kisar dengan 2 cawan air.
2 1/2 cwn air pandan @ santan cair;
Kacau sebati sampai gula larut. Kisar dengan 2 cawan air. Hi semua, kali ni che nom nak kongsi satu lagi resepi kuih tradisi mudah iaitu kuih ketayap, yang gerenti sedap… wangi dan lembut walaupun . Sedikit pewarna hijau ( jika perlu). Masukkan kelapa parut, air, gula . Cara penyediaan kuih ketayap : 2 1/2 cwn air pandan @ santan cair; Garam, pewarna hijau dan minyak masak (untuk kuih kekalkan lembut lebih lama). Dari santan dan kelapa parut. Kebanyakkan kuih tradisional menggunakan daun pandan sebagai perasa , jadi warna hijau lebih sesuai digunakan untuk rasa pandan termasuklah kuih . 1 biji kelapa parut (ambil yang putih je); Kuih ketayap juga dikenali sebagai kuih dadar gulung. Dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap. Blender semua bahan hingga halus. Berikut kami kongsikan cara buat kuih ketayap lembut. Masukkan air, gula merah dan daun pandan ke dalam kuali.
2 sudu besar minyak masak; Kacau sebati sampai gula larut. Kuih ketayap juga dikenali sebagai kuih dadar gulung. Dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap. Garam, pewarna hijau dan minyak masak (untuk kuih kekalkan lembut lebih lama). Berikut kami kongsikan cara buat kuih ketayap lembut. Ia merupakan kuih yang berwarna hijau dengan rasa inti kelapa yang manis dan merupakan . Sedikit pewarna hijau ( jika perlu).
1 biji kelapa parut (ambil yang putih je); Kacau sebati sampai gula larut. Sedikit pewarna hijau ( jika perlu). Blender semua bahan hingga halus. Kuih ketayap juga dikenali sebagai kuih dadar gulung. Masukkan air, gula merah dan daun pandan ke dalam kuali. Kebanyakkan kuih tradisional menggunakan daun pandan sebagai perasa , jadi warna hijau lebih sesuai digunakan untuk rasa pandan termasuklah kuih . 2 sudu besar minyak masak;
Kebanyakkan kuih tradisional menggunakan daun pandan sebagai perasa , jadi warna hijau lebih sesuai digunakan untuk rasa pandan termasuklah kuih .
Masukkan air, gula merah dan daun pandan ke dalam kuali. Cara penyediaan kuih ketayap : 1 biji kelapa parut (ambil yang putih je); Kebanyakkan kuih tradisional menggunakan daun pandan sebagai perasa , jadi warna hijau lebih sesuai digunakan untuk rasa pandan termasuklah kuih . 2 sudu besar minyak masak; Blender semua bahan hingga halus. 2 1/2 cwn air pandan @ santan cair; Kuih ketayap juga dikenali sebagai kuih dadar gulung. Kacau sebati sampai gula larut. Kisar dengan 2 cawan air. Sedikit pewarna hijau ( jika perlu). Garam, pewarna hijau dan minyak masak (untuk kuih kekalkan lembut lebih lama). Hi semua, kali ni che nom nak kongsi satu lagi resepi kuih tradisi mudah iaitu kuih ketayap, yang gerenti sedap… wangi dan lembut walaupun . Dari santan dan kelapa parut. Berikut kami kongsikan cara buat kuih ketayap lembut.
Hi semua, kali ni che nom nak kongsi satu lagi resepi kuih tradisi mudah iaitu kuih ketayap, yang gerenti sedap… wangi dan lembut walaupun . 1 biji kelapa parut (ambil yang putih je); Kacau sebati sampai gula larut. 2 sudu besar minyak masak; Sedikit pewarna hijau ( jika perlu). Garam, pewarna hijau dan minyak masak (untuk kuih kekalkan lembut lebih lama). Ia merupakan kuih yang berwarna hijau dengan rasa inti kelapa yang manis dan merupakan .
Hi semua, kali ni che nom nak kongsi satu lagi resepi kuih tradisi mudah iaitu kuih ketayap, yang gerenti sedap… wangi dan lembut walaupun . Kisar dengan 2 cawan air. Kacau sebati sampai gula larut. Kebanyakkan kuih tradisional menggunakan daun pandan sebagai perasa , jadi warna hijau lebih sesuai digunakan untuk rasa pandan termasuklah kuih . Dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap. Masukkan kelapa parut, air, gula .
Cara penyediaan kuih ketayap :
Kebanyakkan kuih tradisional menggunakan daun pandan sebagai perasa , jadi warna hijau lebih sesuai digunakan untuk rasa pandan termasuklah kuih . 2 sudu besar minyak masak; 1 biji kelapa parut (ambil yang putih je); Berikut kami kongsikan cara buat kuih ketayap lembut. Hi semua, kali ni che nom nak kongsi satu lagi resepi kuih tradisi mudah iaitu kuih ketayap, yang gerenti sedap… wangi dan lembut walaupun . Garam, pewarna hijau dan minyak masak (untuk kuih kekalkan lembut lebih lama). Kisar dengan 2 cawan air. Sedikit pewarna hijau ( jika perlu). Masukkan air, gula merah dan daun pandan ke dalam kuali. Dari santan dan kelapa parut. Blender semua bahan hingga halus.
Kuih Ketayap Kuih Hijau Kelapa / Resepi dan cara membuat Kuih Ketayap. Kuih yang menjadi kegemaran ramai. Kuih ketayap juga dikenali sebagai kuih dadar gulung. Masukkan kelapa parut, air, gula . Cara penyediaan kuih ketayap : Hi semua, kali ni che nom nak kongsi satu lagi resepi kuih tradisi mudah iaitu kuih ketayap, yang gerenti sedap… wangi dan lembut walaupun . 1 biji kelapa parut (ambil yang putih je);
Cara penyediaan kuih ketayap : kuih hijau kelapa. Dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap.
Blender semua bahan hingga halus. Berikut kami kongsikan cara buat kuih ketayap lembut. Kacau sebati sampai gula larut. 1 biji kelapa parut (ambil yang putih je); Hi semua, kali ni che nom nak kongsi satu lagi resepi kuih tradisi mudah iaitu kuih ketayap, yang gerenti sedap… wangi dan lembut walaupun .
2 sudu besar minyak masak; Masukkan air, gula merah dan daun pandan ke dalam kuali.
Kuih ketayap juga dikenali sebagai kuih dadar gulung.
Ia merupakan kuih yang berwarna hijau dengan rasa inti kelapa yang manis dan merupakan . Kebanyakkan kuih tradisional menggunakan daun pandan sebagai perasa , jadi warna hijau lebih sesuai digunakan untuk rasa pandan termasuklah kuih . 1 biji kelapa parut (ambil yang putih je); Berikut kami kongsikan cara buat kuih ketayap lembut.
Masukkan air, gula merah dan daun pandan ke dalam kuali.
Cara penyediaan kuih ketayap :
Dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap.
Post a Comment for "Kuih Ketayap Kuih Hijau Kelapa / Resepi dan cara membuat Kuih Ketayap. Kuih yang menjadi kegemaran ramai"